Modernizare sistem de management al traficului blank

Modernizare sistem de management al traficului

Total Investiție: 17.500.000 EURO

Detalii despre investiție:

  • Adresă investiție: Strada Nicolae Bălcescu 2, Bacău, România
  • Status investiție: în execuție
  • Total Investiție: 17.500.000 EURO
Mission

În municipiul Bacău, modernizarea sistemului de trafic reprezintă o etapă crucială în îmbunătățirea infrastructurii și gestionării eficiente a circulației rutiere. Planul de modernizare vizează automatizarea a nu mai puțin de 88 de intersecții, ceea ce va contribui semnificativ la reducerea congestionării și îmbunătățirea fluxului de trafic.

Prin implementarea sistemului de management al traficului, vor fi introduse automate de dirijare a circulației, astfel încât intersecțiile să funcționeze într-un mod sincronizat și să asigure o direcționare eficientă a vehiculelor. De asemenea, se vor utiliza echipamente speciale care vor permite comunicarea între intersecții, facilitând astfel coordonarea traficului în timp real. Dispozitivele acustice și cele push-button vor completa sistemul, furnizând informații clare și precise pentru pietoni și pentru conducătorii auto, îmbunătățind astfel siguranța în trafic.

Pentru monitorizarea traficului, se vor introduce bucle inductive de trafic și senzori wireless în carosabil. Aceste tehnologii moderne vor permite colectarea datelor în timp real, furnizând informații esențiale pentru gestionarea și adaptarea traficului în funcție de necesități. De asemenea, camerele video și echipamentele de transmitere a datelor vor fi amplasate strategic în diverse zone ale municipiului, oferind o imagine completă a situației din trafic și ajutând la detectarea rapidă a eventualelor incidente sau congestii.

Modernizarea sistemului de trafic în municipiul Bacău va conduce la reducerea timpilor de așteptare la intersecții, scăderea aglomerației și fluidizarea traficului rutier. Îmbunătățirea gestionării traficului va aduce beneficii semnificative atât pentru conducătorii auto, care vor avea o experiență mai plăcută și mai sigură în trafic, cât și pentru mediul înconjurător, prin reducerea emisiilor poluante generate de mașini staționate în trafic. În plus, modernizarea sistemului de trafic reprezintă un pas important în direcția construirii unui oraș inteligent, conectat și eficient în ceea ce privește mobilitatea urbană.

Detalii despre investiție:

  • Adresă investiție: Strada Nicolae Bălcescu 2, Bacău, România
  • Status investiție: în execuție
  • Total Investiție: 17.500.000 EURO